Blog

Kako do savršene garderobe?

Borba protiv nabora nikada nije gotova, čak ni nakon što isključite glačalo na paru. Pročitajte brze i jednostavne savjete za savršenu garderobu bez nabora o kakvoj ste oduvijek sanjali.

VJEŠALICE
Učinite ih ekskluzivnim! Ne stavljajte više komada odjeće na jednoj vješalici i odaberite pravu vrstu vješalice:

  • Pomične vješalice za suknje i klasične hlače (objesite ih odozdo)
  • Drvene vješalice su obično veće i prikladne za vješanje teških predmeta kao što su kaputi i jakne, zadržavajući oblik
  • Otvorene vješalice dobre su za traperice i druge hlače
  • Baršunaste vješalice sprječavaju ispadanje odjeće sa skliskim materijalima
  • Rebraste vješalice izvrsne su za vrhove s malim ramenima
  • Vješalice za kravate i remene dizajnirane su za držanje mnogih dodataka na jednoj vješalici

 

KUTIJE
Kutije su iznimno korisne za spremanje šalova, rukavica ili čarapa. U kutije veće veličine mogu pohraniti vaše torbe i šešire, ali ih prije pohranjivanja ispunite papirom kako biste izbjegli izobličenja.

KOFERI
Pohranite svoje kofere jedan u drugi kako biste uštedjeli mnogo prostora.

POLICE I LADICE
Police su dobre za veste koji bi zasigurno promijenile oblik na vješalicama, dok sitni predmeti poput vašeg donjeg rublja mogu ostati u ladicama s pregradama.

Kako otjerati moljce od vaše odjeće?
Moljci ne vole novine! Zamotajte svoje veste u novine kako biste ih zaštitili ljeti. Osim toga, svakako stavite prirodni repelent za moljce u svako područje ormarića; možete ga jednostavno napraviti tako da malu pamučnu ili platnenu vrećicu napunite: lavandom, sušenom limunovom korom, mentom, cedrovim drvetom.

Iskoristite snagu pare Vaporetta za dubinsko čišćenje ormara uklanjanjem bakterija, grinja i neugodnih mirisa u jednom potezu. Ostavite otvoreno nekoliko sati kako biste bili sigurni da je sve potpuno suho. Operite i izglačajte odjeću prije nego što je odložite na duže vrijeme. Nemojte pohranjivati ​​jakne jer mogu izgubiti oblik. Kožne predmete nemojte spremati u plastične, već u kofere od tkanine. Tešku i vunenu odjeća prije pohrane tretirajte parom kako biste osvježili vlakna.