Blog

10 snažnih razloga za sušenje rublja na stalcima

Kada su se pojavili na tržištu, strojevi za sušenje rublja su bili prava senzacija. Naravno, imaju svoje prednosti, ali posljednjih nekoliko godina sve više kućanstava se ponovno odlučuje za sušenje rublja na stalcima.

Razloga za prirodno sušenje rublja ima mnogo i opravdat ćemo ih. Također ćemo predstaviti stalke Foppapedretti koji, zbog svojih karakteristika, zauzimaju sam vrh po kvaliteti, upotrebljivosti i estetskom izgledu, te zadovoljavaju sve navedene razloge.

Pa, pogledajmo te razloge:

  1. Ušteda novca

Kako cijene struje rastu u nebo, jasno nam je svima. I daljnja cijena struje se očekuje kao strm uspon.

  1. Štednja energije

Rublje koje se suši na stalakima, pomaže u zaštiti okoliša štednjom energije. Odjeća koja se suši na zraku može značajno smanjiti ugljični otisak.

Stručnjaci su otkrili da bi ako bi svi Amerikanci samo pola godine sušili rublje na stalakima ili vrvima, to bi uštedjelo 3,3 posto cjelokupne stambene proizvodnje ugljikovog dioksida u državi.

  1. Svježina rublja

Odjeća, ručnici i plahte osušeni na stalaku mirišu mnogo svježije i prirodnije od odjeće osušene u sušilici. Sušenje se odvija bez upotrebe dodatnih kemijskih osvježivača rublja i omekšivača, što je posebno važno za osobe osjetljive na parfeme i bojila koji se koriste u dodacima za sušenje u stroju.

  1. Nježnost prema odjeći

Prebacivanje rublja u sušilici pri brzom okretanju i visokoj temperaturi uzrokuje da se materijali brže habaju, vlakna se više oštete, gumbi i zatvarači se zapetljaju, što sve doprinosi smanjenju vijeka trajanja odjeće. Previsoka temperatura u sušilici može uništiti neke tkanine i uzrokovati nepopravljivu štetu, a odjeća koju sušimo prirodno nema najneugodniju osobinu one koju izvlačimo iz stroja – statičnog prianjanja.

  1. Gubitak težine. 

Vješanje i skidanje rublja s nosača je fizička aktivnost. Petnaest minuta vješanja ili skidanja rublja s nosača potroši 68 kalorija i možete uživati ​​u grickanju 20 maslina i dvije mandarine ili tri čokoladna bombona bez grižnje savjesti.

  1. Vlaženje

Niže temperature i suhi zimski zrak smanjuju vlažnost u domovima. Niža vlažnost može pridonijeti suhim nosnim putima koji su savršena podloga za prijem prehlade i gripe. Sušenje rublja na nosaču, naravno, može značajno povećati vlažnost zraka u domu u suhom zimskom vremenu.

  1. Sigurnost od požara

Zbog zagrijavanja, sušilni stroj se može zapaliti i izazvati požar. Najčešći uzrok zapaljenja sušilnog stroja je nedostatak održavanja. To očito nedostaje većini obitelji, jer su zapaljenja sušilnih strojeva konstantna tema crne kronike slovenskih medija.

Ovaj zapis nastaje 11.1.2023, a posljednji članak o zapaljenju sušilice objavljen je 5.1.2023 na mariborinfo: “Požar na Štajerskem: zbog požara sušilice zapalila se kuća”.

  1. Meditativno iskustvo

Ako si pri vješanju i skidanju rublja s nosača uzmete vremena za uživanje u osjećaju i mirisu čistog rublja, možete doživjeti meditativno iskustvo koje garantirano smanjuje stres.

  1. Zaštita vode

Sušenje rublja u sušilici uzrokuje veće pucanje plastičnih mikrovlakana sintetičke odjeće, koja se ispire kroz odvod, mimo pročistača i izravno u naše vode.

  1. Koraci u pravom smjeru

Sušenje rublja na nosaču dokazuje da vi i vaša obitelj poduzimate male korake za promjenu vašeg zdravlja i brigu o dobrobiti drugih i okoliša … i da niste među onima koji čekaju da vlada poduzme mjere za zaštitu okoliša ili smanjenje vaših mjesečnih troškova.

Zašto odabrati nosač Foppapedretti?

Talijanska tvrtka Foppapedretti gradi svoju uspješnu priču o nosačima za sušenje rublja još od 1945. godine i jamči da su svi njihovi proizvodi

 

Stalaki za sušenje rublja → KLIK