Blog

Usisavač s vodenim filtrom: njegove prednosti

Danas je usisavač neizostavan kućanski aparat za svakodnevno čišćenje. Izvrstan je saveznik za one koji puno vremena provode brinući se za svoj dom, ali posebno za one koji su uvijek u žurbi i za one koji uvijek traže zgodno rješenje. Među raznim modelima ovog nezaobilaznog kućanskog aparata posebno se ističu usisavači s vodenim filtrima koji iskorištavaju dezinfekcijsku moć vode te za razliku od klasičnih usisavača mogu usisavati čvrstu i tekuću nečistoću.

Prednosti korištenja usisavača s vodenim filtrom su značajne.

Prije svega, ovaj je uređaj vrijedan alat za olakšavanje svakodnevnog čišćenja isključivo prirodnim metodama i izbjegavanjem uporabe kemikalija.

Ne podcjenjujte činjenicu da se radi o usisavaču bez vrećice: uklanjanjem vrećica i time smanjenjem količine otpada, prljavština se skuplja u kantu koju je lako isprazniti na kraju čišćenja.

Dobar usisavač s vodenim filtrom neophodan je za osobe koje pate od alergija. Vodeni filtar, koji stvara vrtlog u sabirnoj kanti, hvata prašinu i prljavštinu i izbjegava njihov povratak u zrak, kao što je slučaj s tradicionalnim usisavačima.

Kao što je ranije spomenuto, ovaj filter vam također omogućuje usisavanje tekućine.

Dostupni su i usisavači s filtrima za vodu opremljeni Hepa filtrima: zajednički rad filtra za vodu i Hepa filtra omogućuje zadržavanje i najmanjih nečistoća, uključujući pelud i grinje; na taj je način izlazni zrak ne samo čišći jer nema prašine, već je i zdraviji i pročišćeniji. Stoga s ovom vrstom usisavača čak i alergičari mogu dobiti čist i uredan dom u kojem mogu disati.

Osim toga, ako je usisavač s vodenim filtrom opremljen raznim dodacima, prikladan je za sve vrste površina, čak i za najosjetljivije: za podove i parkete, tepihe i tepihe, kao i za sav kućni tekstil, samo promijenite četka.

Postoje i parni čistači s tehnologijom filtriranja vode. Način rada uvijek je isti: centrifugalna sila gura prljavštinu na dno kante, a voda je hvata i sprječava da se rasprši. U ovom slučaju, učinkovitost aspiracije s vodenim filtrom kombinirana je s djelovanjem pare za čišćenje, koja neutralizira grinje i bakterije i vraća čišći zrak bez nečistoća u okoliš.

Usisavači s vodenim filterom ➜ KLIK