Blog

Svjež dom s Olentima raspršivačem eteričnih ulja Neeli

Vjerojatno već znate da obožavam raspršivače eteričnih ulja, jer sam to više puta spominjala na svom blogu i instagramu. Ovim sjajnim uređajima oduševila me mama koja gaji posebnu ljubav prema eteričnim uljima.

Nedavno sam na testiranje dobila Olentima Neeli raspršivač, koji nije samo difuzor arome, već i budilica. Sam izgled difuzora me iznenadio jer izgleda vrlo posebno i nije ni približno sličan drugim uređajima koji imaju slične performanse. Mislim da je jako praktično što Neeli raspršivač osim funkcije difuzora ima i budilicu. Do sada sam imala samo jedan uređaj i uvijek se nalazio u dnevnom boravku ili hodniku i uključivala sam ga kada sam trebala brzo osvježiti sobu nakon kuhanja, prije nego mi je neko dolazio u posjetu ili kada sam htjela unijeti malo svježine u prostor i opustiti se uz razna eterična ulja. Budući da Neeli ima i budilicu, stavila sam ga u spavaću sobu na noćni ormarić da me ujutro probudi, a prije spavanja opusti i smiri mirisom prirodnog eteričnog ulja eukaliptusa.

Olentima Neeli raspršivač ima funkcije na dodir tako da možete tapkati po zaslonu. Uz funkcije možete:

  • Mijenjati intenzitet maglice, Jaka maglica djeluje oko 4-5 sati, pogodna je za jogu, vježbe, spa. Način rada “slabe” maglice djeluje oko 8-10 sati, pogodan je za spavanje, rad, učenje…
  • Mijenjati svjetlinu zaslona, može biti vrlo svijetao, srednje svijetao ili potpuno isključen (crni zaslon)
  • Odabrati između devet zvukova alarma. Svi su vrlo ugodni i opuštajući i među njima ćete sigurno pronaći najbolji za vas i koji će vas svako jutro nježno buditi
  • Postaviti budilicu ili alarm

Neeli vas također obavještava kada je spremnik za vodu prazan. Osim podešavanja vremena rada raspršivača eteričnog ulja, difuzor ima i funkciju automatskog isključivanja u slučaju nedostatka vode. Uređaj može neprekidno raditi  9 sati, a obično ga gasim nakon otprilike 3 sata rada.

Sviđa mi se što raspršivač nije u potpunosti u jednoj boji plastike, već ima i imitaciju drveta koji se jako lijepo uklapa u moju spavaću sobu.

Difuzor se može koristiti s eteričnim uljima, ali moraju biti 100% prirodna, inače nisu prikladna za inhalaciju. Najviše volim eterično ulje lavande za relaksaciju, eukaliptus za lakše disanje, ulje naranče ili limuna za osvježavanje prostora nakon kuhanja… Ali možete koristiti difuzor i bez eteričnih ulja i dodati samo vodu (spremnik je zapremine 200 ml) za osvježavanje.

Za mene je raspršivač uređaj koji me čini sretnijom i pruža mi ritual opuštanja i smirivanja u životu, uglavnom zbog eteričnih ulja i zato što ima mnoge prednosti, a uz funkciju budilice je još korisniji.

Neeli raspršivač nabavite ovdje. 

Za Valuma blog pripremila Cindy→ https://www.instagram.com/sabolceccindy/