Blog

6 praktičnih savjeta za savršeno glačanje

Glačanje na paru

Glačanje za mnoge predstavlja naporan posao, a nedostatak vremena često dodatno otežava stvar. Uzmite glačalo na paru i slijedite nekoliko korisnih savjeta za uistinu besprijekorne rezultate.

Bilo da ste početnik u glačanju ili tražite savršen sustav za glačanje na paru za glačanje bez napora, pročitajte brojne trikove koji će vam uštedjeti vrijeme i trud. Za vas imamo savjete, od pranja i vješanje rublja do pravilne upotrebe glačala.

Evo 6 korisnih savjeta za glačanje na paru koji bi vam mogli promijeniti život.

  1. Pranje i vješanje rublja: Kada pomislimo na glačanje, prečesto zaboravimo na početnu fazu pranja. Za kvalitetno glačanje na paru dobro je započeti s pravilnom obradom odjeće u perilici: pravilnim pranjem za različite vrste odjeće i izbjegavanjem previsoke centrifuge nećete oštetiti vlakna i odjeća će vam duže trajati. Ne zaboravite pravilno objesiti rublje: što prije odvojite rublje, upotrijebite vješalice i objesite košulje kako kvačice za vješanje ne bi ostavljale tragove na odjeći.
  2. Glačajte dok je odjeća još vlažna: Iako se može činiti beznačajnim, dobar savjet za jednostavno glačanje na paru je glačanje odjeće dok je još vlažna. Vlaga pojednostavljuje proces i omogućuje da ploča za glačanje lakše klizi preko vlakana tkanine, što skraćuje vrijeme i optimizira rezultate.
  3. Priprema glačala: Pravilna upotreba glačala na paru zahtijeva pridržavanje nekih osnovnih pravila. Prije glačanja, napunite kotao vodom iz slavine (osim ako nije drugačije navedeno od strane proizvođača), izbjegavajući kemikalije i umjetne dodatke koji mogu oštetiti komponente glačala i tkanine. Pričekajte da glačalo postigne odgovarajuću temperaturu i započnite glačati. Pazite da na odjeći nema mrlja ili tragova koji bi se mogli zalijepiti za vlakna zbog dodira s parom.
  4. Prilagodite temperaturu materijalu: Određeni materijali odjeće zahtijevaju različite programe. Želite li da glačalo na paru radi besprijekorno i bez neugodnih iznenađenja na svojoj najosjetljivijoj odjeći, ne zaboravite glačalo postaviti na odgovarajuću temperaturu ili ga postaviti na poseban program prema vrsti tkanine. Na taj način svila, vuna i osjetljive tkanine uvijek budu dobro izglačane i duže će trajati.
  5. Odaberite odgovarajuću dasku za glačanje: Uz glačalo, daska je jedan od najboljih saveznika za savršeno glačanje. Predlažemo da odaberete dasku koja je dovoljno široka, lako se otvara i zatvara, podesivu po visini i vrlo stabilnu.

6. Očistite i održavajte svoje glačalo: Kako biste osigurali da vam glačalo uvijek dobro radi i da uvijek imate savršenu odjeću, nemojte zanemariti čišćenje i održavanje glačala. Uvijek ispraznite kotao ili spremnik prije pohrane kako biste spriječili stvaranje kamenca. No to nije dovoljno. Savjetujemo vam da povremeno čistite ploču i kotao glačala  kako bi vaše parno glačalo dugo trajalo i kako biste izbjegli oštećenje vlakana vaše odjeće

Provjeri glačala i glačalne daske ovdje : www.valuma.hr/glacanje/